Kirker I Frederikshavn - Danhostel Frederikshavn
  • Dansk
    • English

Kirker I Frederikshavn

I og omkring Frederikshavn finder du mange smukke og særprægede kirker, der alle er et besøg værd. – Vidste du for eksempel, at Danmarks næststørste kirke ligger i Frederikshavn og altertavlen i kirken er et stort Michael Ancher maleri. Du kan også besøge en kirke, der er formet som en fiskekutter.

Flade Kirke

Den ældste kirke i Frederikshavn, Flade Kirke, kan dateres tilbage til 1200-tallet. – Den flotte hvide teglstenskirke ligger i Flade Bakker, 105 m over havets overflade og har tidligere været brugt som sømærke. Tæt på kirkegården ligger nogle fredede gravhøje, hvorfra der er en smuk udsigt over store dele af Vendsyssel. – Se mere her
Du finder kirken vest for Frederikshavn, ved Brønderslevvej og overfor Cloos Tårnet. Kirkens adresse er Flade Kirkevej 1, 9900 Frederikshavn

Flade Kirke vest for Frederikshavn

Fladstrand Kirke

Fladstrand kirke kan dateres tilbage til slutningen af 1600-tallet og var byens hovedkirke indtil færdiggørelsen af Frederikshavn Kirke i 1892. På den nordligste del af kirkegården blev der i 1940 oprettet gravpladser for Tyske og Engelske soldater, der faldt i og omkring Danmark under 2. verdenskrig. – Disse krigsgrave besøges hvert år af mange efterkommere af de faldne soldater, og bl.a. en tysk organisation varetager en del af vedligeholdelsen af gravpladsen. – Se mere her

Du finder kirken i den nordlige del af byen, ved Gl. Skagensvej på adressen Kirkegårds Allé 21, 9900 Frederikshavn

Fladstrand Kirke i Frederikshavn

Frederikshavn kirke

Denne store og specielle kirke er beliggende i centrum af Frederikshavn tæt ved havnen og blev indviet i 1892. Kalkstenskirken er opført i romansk stil og er bygget over korsplan med et centralt spir. – Spirret har en højde på 56,5 meter, og arkitekt Vilhelm Ahlmann har arbejdet med inspiration fra domkirken i tyske Aachen.

Altertavlen er malet af Skagensmaleren Michael Ancher og forestiller “Jesu møde med disciplene ved Tiberias-søen”.

Kirken er danmarks 2. største kirke baseret på antal siddepladser.
Med hele 1.100 siddepladser, er kirken kun overgået af Grundtvigs Kirke i København. I gennem 2018 har kirken gennemgået en omfattende renovering både ude og inde og fremstår nu flot og som een af landets mest særprægede kirker, der absolut er et besøg værd.

Frederikshavn Kirke i centrum af Frederikshavn

Strandby Kirke

I Havnebyen Strandby, der ligger 7 km nord for Frederikshavn finder du 2 interessante kirker.

Strandby kirke er en meget særpræget kirke. Den er opført i 1965-66 efter tegning af arkitekt J. Blegvad, Aalborg, og uagtet arkitektens hensigter har mange den mening, at den meget relevant for den aktive fiskerby kunne minde lidt om en fiskekutter med sejl (taget) og styrehus (tårnet).

Strandby Kirke – Strandvej i Strandby

Strandby Metodistkirke

Strandby har landets største metodistmenighed, og er en meget åben og levende kirke med stor tilknytning til den lokale spejderbevægelse.
Klik på billedet og se mere om Strandby Metodistkirke.

Standby Metodistkirke på Strandvej i centrum af Strandby