Brølende billigt

3 dages miniferie – betal for 2 dage

Hele efteråret tilbyder vi et 3 dages ophold med mere end 30% rabat. – Du bor hyggeligt midt i Frederikshavn i “den lille storby”, men mindre end 20 minutters gang fra centrum finder noget af Vendsyssels smukkeste og mest afvekslende natur. Bangsbo området byder blandt meget andet på en storslået dyrehave på 51 hektar, Bangsbo Hovedgård, der kan dateres tilbage til 1364, Elling Å skibet fra 1163, Det Jyske Modstandsmuseum og meget andet. – Et omfattende og afmærket stisystem fører dig rundt i den smukke og stærkt kuperede skov.
Bangsbo Fort – Bunkermuseet er beliggende på Pikkerbakken i 82 m’s højde, hvilket giver en fantatstisk udsigt ud over Frederikshavn og Kattegat. I klart vejr kan du se både Skagen og Læsø. Anlægget er bygget under 2. verdenskrig af den tyske besættelsesmagt og udbygget af det danske søværn under den kolde krig. Fortet er altså anvendt i to historiske perioder, hvilket adskiller fortet fra andre befæstede områder i Danmark. – Anlægget består af mere end 80 bunkere.

Vandre- og løberuter i Bangsbo området

Der er masser af muligheder for en smuk vandre- eller løbetur i Bangsbo Skoven. Skoven har et rigt dyreliv. Skoven er på ca. 100 hektar, hvoraf de 51 er indhegnet som dyrehave, hvor du kan se både dådyr og kronhjorte. – Oplev skoven om efteråret med kornvildtets brølen eller se de små kid i det tidlige forår. Skoven byder på oplevelser uanset årstid.

I Bangsbo Skoven er der tre afmærkede ruter af forskellig længde:

Gul rute – 2,3 km
Rød rute – 2,7 km
Blå rute – 4,5 km

Uanset om man er ude efter at opleve vilde dyr eller ganske enkelt ønsker en hyggelig tur, så passer ruterne til alle, da de både går igennem dyrehaven og den store smukke Bangsbo Botanisk Have.

Blå rute (den længste) går ud omkring Pikkerbakken. Den har en fantastisk udsigt over hele byen og havet. Pikkerbakken ligger 71 meter over havet, og det er, hvis vejret tillader det, muligt at se helt til Læsø.

Vandreturene er for hele familien, da der er mulighed for at lege på den dejlige naturlegeplads, hvor I finder både bålsted og madpakkehus.

Dronningestien

Dronningestien er på ca. 5 km. Den starter ved Pikkerbakken og går via Bangsbo Fort og Niels Juels Kanoner. På ruten er der en fantastisk udsigt over kysten, byen, havnen og Kattegat. Stien ender ved Bangsbo Fort. hvor man kan nyde den fantastiske udsigt over Kattegat.

Kongestien

Kongestien er den længste og er 8 km lang. Stien går igennem både Botanisk Have og Dyrehaven, for at komme igennem den snoede og spændende Vandværksskov og Vandværkssø. Et centralt punkt på stien er Cloostårnet. Cloostårnet er 60 m. højt og 160 meter over havet. Her er der, mod entré, mulighed for at holde en pause og nyde udsigten fra toppen af tårnet.

Brug en dag eller to på at udforske Bangsboområdet og tag eventuelt også en afstikker til Skagen eller vestkysten. – Fra Frederikshavn kan du nå ethvert punkt i Vendsyssel inden for en time.

Indsæt dine ønsker til datoer i søgefeltet her til højre og klik på den grønne søg-knap